Projekt realizowany jest przy współpracy z Ministerstwem Edukacji Narodowej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Nr Projektu POKL.03.04.03-00-119/10.
Priorytet III „ Wysoka jakość systemu oświaty”.
Działanie 3.4 „Otwartość systemu edukacji w kontekście uczenia się przez całe życie”.
Poddziałanie 3.4.3 „Upowszechnianie uczenia się przez całe życie – projekty konkursowe”.
Głównym celem Projektu jest opracowanie programu doskonalenia zawodowego, a następnie podwyższenie kompetencji praktycznych i dydaktycznych nauczycieli zawodów związanych z przetwórstwem żywności i gastronomią poprzez konfrontację wiedzy teoretycznej nauczycieli z praktyką i obecnie panującymi trendami w szkołach.
Program profesjonalnie przygotowanych 10 dniowych praktyk w prestiżowych warszawskich hotelach i restauracjach daje szerokie możliwości :
- zapoznanie z funkcjonowaniem przedsiębiorstw branży spożywczej i gastronomicznej,
- doświadczenie pozwalające na dostosowanie programu nauczania do wymagań rynkowych,
- wzbogacenie warsztatu pracy nauczyciela zawodu,
- wprowadzenie nowego modelu pracy dydaktycznej oraz innowacyjności w zawodzie,
- podwyższenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych,
- satysfakcję związaną z rozwojem osobistym,
- otrzymanie limitowanego, prestiżowego certyfikatu udziału w projekcie.
Nad naszym rozwojem czuwali wybitni eksperci z branży gastronomicznej i spożywczej. Dzieląc się swoim doświadczeniem i wieloletnią praktyką pomogli udoskonalić nasz warsztat pracy, a także wprowadzili nowe trendy w nauczaniu i przekazywaniu wiedzy oraz umiejętności.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Czas spędzony podczas praktyk od 27.02.2012 do 09.03.2012 roku był dla nas czasem bardzo cennym i owocnym, przyrost wiedzy i umiejętności był niesamowity.
Nowoczesne techniki kulinarne, bogactwo surowców, łączenie smaków i aromatów unoszących się podczas praktyk - to tylko jeden z nielicznych aspektów tego szkolenia. Dzięki połączeniu wyjątkowości i oryginalności kompozycji oraz walorów smakowych wszystkich serwowanych potraw, każda z nich była niepowtarzalnym przeżyciem kulinarnym.
Profesjonalizm, kunszt kulinarny, kultura i życzliwość naszych ekspertów przyczyniły się do sukcesu, jakim zakończyłyśmy nasze szkolenie.
Otrzymałyśmy
limitowane, prestiżowe certyfikaty –
„Profesjonalny nauczyciel w branży gastronomicznej i spożywczej – klucz do wykwalifikowanych pracowników”.
Agnieszka Szczęsna
nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznmych
|