Dzisiaj jest .
Aktualności › Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności

 Dnia 09.11.2016 w Naszej Szkole odbył się etap szkolny Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Swoją wiedzę z zakresu gastronomii sprawdziło 14 uczniów z 5 klas Technikum Żywienia i Organizacji Usług Gastronomicznych. Do dalszego etapu  Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności zakwalifikowały się uczennice: Molska Anna i Grądek Sylwia z klasy czwartej, opiekunem dziewcząt jest Pani Anna Przesmycka. Olimpiadę przygotowały Anna Przesmycka, Bogusława Pawelska- Kozon. Tematem przewodnim tegorocznej Olimpiady są produkty zbożowe, ich rola w żywieniu oraz technologie.

22.11. 2016 roku nauczyciele Ewelina Sieńkowska oraz Anna Przesmycka uczestniczyły w konferencji „ Żywność i żywienie w świetle współczesnej wiedzy” zorganizowanej w Zespole Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Warszawie przy ulicy Majdańskiej.  Tematy poruszane na konferencji dotyczyły właśnie produktów zbożowych, ich technologii oraz roli w żywieniu. Wysłuchałyśmy  ciekawego wykładu dotyczącego popularnej diety bezglutenowej.

Ewelina Sieńkowska 

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.