22 kwietnia 2016r. uczniowie klasy III Technik obsługi turystycznej i II Technik hotelarstwa wybrali się na 21 Targi Turystyki i Wypoczynku – Lato 2016 i 5. Targi Produktów Regionalnych i Ekologicznych do Centrum MT Polska przy ulicy Marsa 56c w Warszawie. Opiekunami wyjazdu były Magdalena Rydzewska-Owsiany, Emilia Podleś, Katarzyna Sawicka i Sylwia Wojciechowska.
Targi Lato 2016 to największe w Polskie turystyczne targi konsumenckie prezentujące oferty na sezon wiosna – lato 2016. Są idealnym miejscem do zapoznania się z najciekawszymi ofertami kierunków i atrakcji turystycznych. Wystawcami były biura podróży, hotele, gospodarstwa agroturystyczne, a także organizacje branżowe. Jest to bardzo dobra okazja dla wszystkich zwiedzających do rozmowy z wytwórcami szeroko pojętych usług turystycznych – w tym hotelarskich. Natomiast 5. Targi Produktów Regionalnych i Ekologicznych są miejscem, gdzie można zapoznać się z wyjątkowymi produktami regionalnymi i ekologicznymi. Prezentowane specjały wprowadzały w świat „smaczny, zdrowy i kolorowy”, który kryje się w zakątkach Polski.
Uczniowie naszej szkoły poznali sposób organizowania targów, zapoznali się z ofertą wystawców i przeprowadzili szereg rozmów ze specjalistami z branży. Mogli skonfrontować wiedzę teoretyczną zdobytą w szkole z realiami branż turystycznej i hotelarskiej.
Opracowała Magdalena Rydzewska-Owsiany
|