W dniu 6 listopada w naszej szkole odbył się etap szkolny Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Tematyka wiodąca tej edycji to "Żywność prozdrowotna", .
W etapie tym uczestniczyło 11 osób z kierunku gastronomicznego, interesujących się sprawami żywienia i żywności. To uczniowie, którzy już posiadają pewną wiedzę żywieniową, pragną ją pogłębiać a teraz chcieli się sprawdzić i oczywiście awansować do etapu okręgowego. Uczniami, którym całkowicie się to udało są: Adam Laskowski z klasy III TGb i Łukasz Waśkiewicz z klasy II TGa.
Ogłoszenie wyników miało miejsce w dniu 13.11.br.w obecności pana dyrektora Mariana Popławskiego oraz pani dyrektor Elżbiety Mańko.
Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz nagrody rzeczowe.
Uczniowie, którzy awansowali do etapu okręgowego zmierzą się w styczniu z uczniami innych szkół okręgu warszawskiego.
Życzymy im oczywiście sukcesu oraz dużo zapału i sił do nauki!
Sprawami związanymi z olimpiadą zajmują się: Bogusława Pawelska – Kozon i Anna Przesmycka
|