Dzisiaj jest .
Aktualności › “Wykształcony z każdej strony”

Tak można powiedzieć o naszych uczniach z kierunku gastronomicznego.

Cykl wiosennych, pełnych niesamowitych emocji szkoleń dla uczniów naszej szkoły z kierunku gastronomicznego zapoczątkowały w dniu 5 maja
warsztaty z zakresu obsługi kelnerskiej 

27 uczniów klas I I II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych i Technikum Hotelarskiego oraz 2 nauczycieli przedmiotów zawodowych  wzięło udział w warsztatach szkoleniowych
"Obsługa Gości - Serwis specjalny".
 

Warsztaty zostały zorganizowane przez Bogusławę Pawelską – Kozon, nauczyciela przedmiotów gastronomicznych,doradcę zawodowego. Sztuki kelnerskiej w najlepszym wydaniu uczył Grzegorz Górnik, prezes Akademii Kelnerskiej, twórca Improstylu, autor najnowszego podręcznika kelnerskiego "Sztuka usługiwania" oraz organizator Mistrzostw Polski Kelnerów.

Celem warsztatów było podniesienie kwalifikacji zawodowej uczniów, a tym samym zwiększenie ich atrakcyjności
na rynku pracy. W programie szkolenia znalazły się standardy nakrycia stołu, zastawa i menaże do serwisu specjalnego, zasady konsumowania oraz metody serwowania.

Uczniowie mieli okazję uczyć się flambirowania przy stoliku gości na wózku do flambirowania, serwowania i porcjowania owoców, np.: ananas, banan a także serwisu specjalnego - czyli serwowania owoców morza, m.in.: homarów, raków, kawioru czy ślimaków. Młodzież z ogromnym zainteresowaniem brała udział w warsztatach i odważnie próbowała wszelkich kulinarnych nowości.
Po ukończeniu szkolenia szkoła otrzymała "Eurocertyfikat Jakości" a uczniowie certyfikaty ukończenia warsztatów.

www.zs1wyszkow.edu.pl/gallery.2.album.php

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.