Dzisiaj jest .
Aktualności › Finał Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności- Food Expert

Finał Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności- Food Expert  organizowany po raz drugi w Akademii Nauk Stosowanych w Łomży przez Wydział Nauk o Zdrowiu, również tym razem nie mógł się odbyć bez naszych uczniów, zwycięzców eliminacji szkolnych: Grzegorza Składanek i Nazara Startsev. Panowie ci znaleźli się wśród zakwalifikowanych, pokonując ponad 120 uczestników szkół średnich z 3 województw: mazowieckiego, podlaskiego i warmińsko- mazurskiego a w dniu 5 grudnia, jako jedna z 19 reprezentacji dzielnie walczyli o zwycięstwo. Kryteria konkursu były dwa, tj. prawidłowe rozwiązanie testu i czas odpowiedzi na zagadnienia. A sam poziom konkursu był iście akademicki. Zagadnienia obejmowały treści dotyczące np. systemu HACCP w zakładzie produkcyjnym, systemów jakości, zagrożeń w sektorze spożywczym czy prawa żywnościowego. Nasza reprezentacja osiągnęła bardzo wysokie miejsca i mimo że nie stanęli na podium, to jednak zapisali się na kartach historii, jako poważni zawodnicy ze Skłodowskiej w Wyszkowie.

             Uczniów przygotowywały nauczycielki gastronomii: Bogusława Pawelska-Kozon i Ewa Omelianowicz.

                        Panom gratulujemy i życzymy kolejnych osiągnięć!

 

Opracowała Bogusława Pawelska-Kozon.

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.