W dniu 7 kwietnia uczniowie naszej szkoły z klasy 3 Technikum żywienia i usług gastronomicznych; Grzegorz Składanek i Szymon Piecychna oraz z klasy I – Łukasz Karamuz wzięli udział w finale I edycji Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności w Akademii Nauk Stosowanych w Łomży.
Celem konkursu było propagowanie wiedzy dotyczącej bezpieczeństwa, jakości, autentyczności żywności oraz systemów, które mają być tego gwarantem.
W zmaganiach konkursowych wzięło udział 58 uczniów pochodzących z 15 szkół średnich z województwa podlaskiego, mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego.
Nasi uczniowie mimo wysokiego stopnia trudności świetnie sobie poradzili z zadaniami konkursowymi, jednak w tym roku zabrakło im trochę szczęścia i punktów (choć Grzegorzowi naprawdę niewiele) by stanąć na podium. Ale za rok puchar będzie nasz!
Opiekunem uczniów była Pani Bogusława Pawelska-Kozon
Gratulujemy uczniom, zachęcamy do uczestnictwa w następnych zmaganiach konkursowych i życzymy upragnionych sukcesów.
|