Dzisiaj jest .
Aktualności › Konkurs Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności

24 marca 2022r. w naszej szkole odbył się I etap Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności ” Food Expert” prowadzonego przez Wydział Nauk Informatyczno- Technologicznych Akademii Nauk Stosowanych w Łomży i skierowanego do uczniów szkół ponadpodstawowych z kierunku gastronomicznego. Konkurs był przeprowadzony w formie on-line. W etapie tym udział wzięło 11 uczniów. W ramach przygotowania uczniów nauczyciele przedmiotów zawodowych: Bogusława Pawelska-Kozon, Ewa Omelianowicz, Ewelina Sieńkowska i Aneta Kasjaniuk - Pawlak opracowały materiały z tematyki wiodącej, z których uczniowie korzystali.
Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat jakości i bezpieczeństwa oraz autentyczności żywności, a w szczególności:

  • zanieczyszczeń żywności,
  • bezpieczeństwa w stosowaniu dodatków do żywności,
  • znakowania produktów żywnościowych,
  • systemów kontroli jakości żywności

Z radością informujemy, że aż 3 uczniów z naszej szkoły zakwalifikowało się do etapu finałowego:

  1. Łukasz Karamuz – 1 TG
  2. Grzegorz Składanek – 3 TGg
  3. Szymon Piecychna – 3TGg

Etap finałowy odbędzie się w laboratoriach komputerowych ANS w Łomży – 07.04.2022r.
Gratulujemy sukcesu, trzymamy kciuki i życzymy powodzenia w finale.

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.