Klasa 3 TG rozpoczęła ten tydzień bardzo smacznie. Wraz opiekunami Panią Katarzyną Ropelewską i Eweliną Sieńkowską uczestniczyliśmy w warsztatach wypiekania pizzy w Akademii Kulinarnej Let’s go cook w Warszawie. Nasze Warsztaty poprowadził Pan Kamil Pietrowicz- instruktor kulinarny, na co dzień pracujący w ambasadzie Australii. Pod okiem szefa kuchni przygotowaliśmy różne rodzaje pizzy oraz tradycyjną włoską focaccie- jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Wróciliśmy bogatsi o kolejne wrażenia smakowe i estetyczne! Zapraszamy do galerii.
Opracowała: Ewelina Sieńkowska
|