Dzisiaj jest .
Aktualności › Klasa 3TG na warsztatach wypiekania pizzy w Akademii Kulinarnej Let’s go cook

Klasa 3 TG rozpoczęła ten tydzień bardzo smacznie.  Wraz opiekunami  Panią Katarzyną Ropelewską i Eweliną Sieńkowską uczestniczyliśmy w warsztatach wypiekania pizzy w Akademii Kulinarnej Let’s go cook w Warszawie. Nasze Warsztaty poprowadził Pan Kamil Pietrowicz- instruktor kulinarny, na co dzień pracujący w ambasadzie Australii. Pod okiem szefa kuchni przygotowaliśmy różne rodzaje pizzy oraz tradycyjną włoską focaccie-  jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Wróciliśmy bogatsi o kolejne wrażenia smakowe i estetyczne! Zapraszamy do galerii.

Opracowała: Ewelina Sieńkowska

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.