W dniu 18.02.2015 r w pracowni gastronomicznej naszej szkoły odbył się konkurs kulinarny mający na celu wyłonienie najlepszego zespołu uczniów, który już niebawem, bo w najbliższy czwartek tj. 26 lutego będzie reprezentować szkołę w wojewódzkim konkursie
„Mazowieckie smaki - Ryby na polskim stole i ich tradycja”
Do rywalizacji przystąpiły 4 zespoły z klas gastronomicznych od I do IV.
Uczniowie zgodnie z regulaminem, w czasie 1 godziny mieli za zadanie przygotować potrawę z pstraga i kapusty włoskiej. Ocenie podlegały: higiena pracy, stosowanie technik kulinarnych, wykonanie potrawy, jej smak, aranżacja na talerzu i wygląd. |
|
|
Wśród zaprezentowanych potraw jury po podliczeniu przyznanych punktów wyłoniło zespół zwycięski. Zostali nim:
Olga Nowakowska i Daniel Witkowski z klasy III TG, którzy przygotowali najlepszą potrawę – serdecznie gratulujemy i obiecujemy doping w etapie wojewódzkim.
II miejsce zajęły dwie drużyny: z klasy IV TG – Małgorzata Kulesza i Natalia Białek oraz Kowalska Kinga i Wołyniec Iwona z klasy I Tga
III miejsce– uczniowie: Dawid Matusik (II TG b) i Kacper Telechowski (II TG a)
Wszystkim gratulujemy odwagi i życzymy sukcesów w przyszłości !!!
|
Koordynatorem konkursu jest pani Bogusława Pawelska – Kozon.
Zespoły uczniów przygotowały:
pani Agnieszka Szczęsna (III TG), pani Anna Przesmycka (IV TG),
pani Bogusława Pawelska – Kozon
(I TGa) oraz pani Ewa Omelianowicz (II TG a, II TG b)
|
|
|