Dzisiaj jest .

PROFESJONALNY NAUCZYCIEL W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ I SPOZYWCZEJ - KLUCZ DO WYKWALIFIKOWANYCH PRACOWNIKóW

 

 

 
„PROFESJONALNY NAUCZYCIEL W BRANŻY GASTRONOMICZNEJ
I SPOŻYWCZEJ – KLUCZ DO WYKWALIFIKOWANYCH PRACOWNIKóW”
   
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego zorganizowany przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego stworzony na potrzebę podniesienia wiedzy i umiejętności nauczycieli przedmiotów zawodowych związanych z branżą gastronomiczną i spożywczą.
    
Projektem objęci są nauczyciele przedmiotów zawodowych związanych z gastronomią i przetwórstwem żywności z terenu całej Polski, w tym Ewa Omelianowicz , Anna Przesmycka oraz Agnieszka Szczęsna.

  

 

Projekt realizowany jest przy współpracy z Ministerstwem Edukacji Narodowej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Nr Projektu POKL.03.04.03-00-119/10.
Priorytet III „ Wysoka jakość systemu oświaty”.
Działanie 3.4 „Otwartość systemu edukacji w kontekście uczenia się przez całe życie”.
Poddziałanie 3.4.3 „Upowszechnianie uczenia się przez całe życie – projekty konkursowe”.
 
Głównym celem Projektu jest opracowanie programu doskonalenia zawodowego, a następnie podwyższenie kompetencji praktycznych i dydaktycznych nauczycieli zawodów związanych z przetwórstwem żywności i gastronomią poprzez konfrontację wiedzy teoretycznej nauczycieli z praktyką i obecnie panującymi trendami w szkołach.
 
Program profesjonalnie przygotowanych 10 dniowych praktyk w prestiżowych warszawskich hotelach i restauracjach daje szerokie możliwości :
  • zapoznanie z funkcjonowaniem przedsiębiorstw branży spożywczej i gastronomicznej,
  • doświadczenie pozwalające na dostosowanie programu nauczania do wymagań rynkowych,
  • wzbogacenie warsztatu pracy nauczyciela zawodu,
  • wprowadzenie nowego modelu pracy dydaktycznej oraz innowacyjności w zawodzie,
  • podwyższenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych,
  • satysfakcję związaną z rozwojem osobistym,
  • otrzymanie limitowanego, prestiżowego certyfikatu udziału w projekcie.

Nad naszym rozwojem czuwali wybitni eksperci z branży gastronomicznej i spożywczej. Dzieląc się swoim doświadczeniem i wieloletnią praktyką pomogli udoskonalić nasz warsztat pracy, a także wprowadzili nowe trendy w nauczaniu i przekazywaniu wiedzy oraz umiejętności.

 

Czas spędzony podczas praktyk od 27.02.2012 do 09.03.2012 roku był dla nas czasem bardzo cennym i owocnym,  przyrost wiedzy i umiejętności był niesamowity.

 

Nowoczesne techniki kulinarne, bogactwo surowców, łączenie smaków i aromatów unoszących się podczas praktyk - to tylko jeden z nielicznych aspektów tego szkolenia. Dzięki połączeniu wyjątkowości i oryginalności kompozycji oraz walorów smakowych wszystkich serwowanych potraw, każda z nich była niepowtarzalnym przeżyciem kulinarnym.              
Profesjonalizm, kunszt kulinarny, kultura i życzliwość naszych ekspertów  przyczyniły się do sukcesu, jakim zakończyłyśmy nasze szkolenie.
 
 
 
 
Otrzymałyśmy
 limitowane,  prestiżowe certyfikaty –
 „Profesjonalny nauczyciel w branży gastronomicznej i spożywczej – klucz do wykwalifikowanych pracowników”.
 
Agnieszka Szczęsna
nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznmych

 

1
GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.