Dzisiaj jest .
Aktualności › EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA W SKŁODOWSKIEJ

8 listopada Zespół Szkół Nr 1 świętował Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem tego święta była edukacja całej społeczności szkolnej  oraz promocja zdrowego odżywiania.

Właściwa dieta, regularne posiłki i odpowiednia aktywność fizyczna są kluczem do utrzymania zdrowia. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych promowali zdrowe nawyki żywieniowe ze szczególnym uwzględnieniem nawodnienia organizmu. Młodzież przygotowała dla wszystkich zdrowe, świeże, pyszne napoje z owoców i warzyw, urozmaicając ich smak bazylią, kurkumą, cynamonem, imbirem, czosnkiem, miodem, nasionkami chia itp. Uczniowie zachęcali do spożywania świeżych owoców i warzyw, przekąsek z wielu zbóż i innych.  Na zakończenie wszyscy  delektowali się także bogatą w składniki odżywcze czarną czekoladąJ. Dodatkową atrakcją dnia był Quiz Żywieniowy, którego zwycięzcami zostali ex aequo uczniowie: Olga Obrostek z kl. 1 LLa, Mateusz Barszcz z kl. 1 TB oraz Kacper Zadrożny z kl. 4 TCp. Gratulujemy serdecznie!

  

Organizatorem wydarzenia była   Agnieszka Szczęsna - nauczyciel zasad żywienia

                                                                     

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.