Dzisiaj jest .

Warsztaty na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie

Dnia 13 marca 2019 roku uczniowie  Zespołu Szkół Nr 1 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wyszkowie wzięli udział w warsztatach pt. „ Czy wiesz co jesz? Chemiczne dodatki do żywności” na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Prowadzącymi były: dr inż. Katarzyna Kozłowska, dr inż. Elżbieta Wierzbicka.
 

W trakcie wykładów i  warsztatów uczestnicy zapoznali się z przepisami prawnymi, regulującymi stosowanie dodatków do żywności, definicje barwników oraz ich pochodzenie i zasady znakowania żywności z dodatkami.
 

Uczniowie brali udział  w zadaniach praktycznych ucząc się rozpoznawania dodatków do żywności wśród składników produktów spożywczych, analizowali etykiety produktów spożywczych w celu obecności dodatków do żywności. Podsumowano  wyniki zadań praktycznych i wyróżniono 2 zespoły uczniów, którzy osiągnęli najwyższą liczbę punktów.
 

Pod koniec spotkania skorzystaliśmy z gastronomicznej oferty jednego z barów na terenie kampusu. Organizatorem była P. B. Pawelska- Kozon,  opiekunami P. A. Kozon i  P. Monika Studniarz

 
1
GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.