Międzynarodowy Dzień Marchewki
Dnia 4 kwietnia w naszej szkole odbyły się obchody Międzynarodowego Dnia Marchewki, których celem była promocja zdrowego stylu życia.
Wspaniałe klasy II i III Technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowały do degustacji pyszne ciasta, przekąski i soki z marchewki.
Podczas kampanii edukacyjnej społeczność szkolna mogła poszerzyć wiedzę ze sporządzonych gazetek i ulotek o marchewce, a najbardziej zainteresowani tematem uczniowie mogli rozwiązywać Quiz Żywieniowy.
Oto wyniki Quizu:
1 miejsce – Alicja Cichowska z klasy 3 LS
2 miejsce – Anna Marchewka z klasy 3LS
3 miejsce – Nikola Kruszewska z klasy 4 TA.
Zwycięzcom gratulujemy serdecznie!!!
Inicjatorem wydarzenia była Agnieszka Szczęsna – nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych.