Dzisiaj jest .

Warsztaty kulinarne

      Uczniowie klas gastronomicznych i hotelarskich naszej szkoły, będący uczestnikami projektu Powiatu Wyszkowskiego pn. „Dobre kwalifikacje drogą sukcesu uczniów i uczennic z terenu powiatu wyszkowskiego współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa X Edukacja dla rozwoju regionu, Działanie 10.3 Doskonalenie zawodowe, Poddziałanie 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów, w okresie pażdziernik – grudzień 2017r uczestniczyli w 3 specjalistycznych warsztatach przeprowadzonych w pracowni gastronomicznej pod kierunkiem Bogusławy Pawelskiej – Kozon.
Były to warsztaty: “Smacznie, zdrowo – narodowo, Nowoczesna kuchnia polska”, “Sporządzanie potraw z warzyw i owoców z elementami carvingu” oraz “Kuchnia włoska”.

 

Uczestnicy pozyskali wiedzę i umiejętności z zakresu sporządzania potraw kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu oraz poznali know – how w gastronomii.
    Kolejny warsztat umożliwił im zdobycie wiedzy o carvingu, jego historii i zastosowaniu oraz umiejętności posługiwania się narzędziami do carvingu i wykonywania prostych i nieco bardziej złożonych form z warzyw i owoców.
Ostatni z warsztatów przyczynił się do podniesienia kompetencji uczniów z zakresu kuchni włoskiej. Uczniowie poznali podstawowe surowce i produkty oraz nauczyli się sporządzać typowe potrawy tej cieszącej się w świecie uznaniem, kuchni.
Wszystkie warsztaty cieszyły się ogromną popularnością, a sami uczniowie żałowali, że trwają tak krótko.

1











Galeria
Ostatnio dodane:
photo_newest
Najczęściej oglądane:
photo_star


Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.